Återbruk för historien – och framtiden

31 maj 2019 jonas olsson
Återbruk för historien – och framtiden

Kanske har du fått ärva den vackra rokokogruppen din mormor ägde. Du vet de där finmöblerna som man knappt fick sitta i som barn, eftersom man kunde spilla på det fina tyget. Tyget som idag kanske har förlorat lite utav sin forna glans p.g.a. tidens tand. Eller har kanske kökssoffan som följt med i alla år blivit lite trött i stoppningen och skulle behöva lite påfyllning? Då kan det vara en god idé att både reparera och restaurera möblerna! Att bevara en liten del av historien är gynnande för alla. Förutom det sentimentala värdet ger du de gamla möblerna nytt liv som får miljövännerna att le.

 

Möbeltapetsering är en konst

Om man vill arbeta som möbeltapetserare kan det vara klokt att utbilda sig. Antingen läser man flera kurser på yrkes- eller folkhögskola, eller så läser man ett helt program på universitet. Kandidatprogrammet är tre år och ger många den kunskap som behövs för att kunna starta eget. Även om man vill försöka reparera sina möbler på egen hand kan det vara svårt att få till rätt teknik för att bevara form och utseende för en lång tid framöver.

När man anlitar en möbeltapetserare

Fördelarna med att anlita en möbeltapetserare är många.  Förutom det som nämnts ovan, kan det vara så att det är fler än bara en del av möbeln som behöver fräschas upp och det kräver tillgång till olika sorters material. Om du är på jakt efter möbeltapetserare i Stockholm finns bland annat Marias Gardin och Tapetserarverkstad. Tapetseraren Maria Vinberg erbjuder förutom omvårdnad av gamla möbler även skräddarsydda och måttanpassade gardiner. En sådan tjänst är extra välkommet i ett samhälle där det mesta idag tillverkas efter standardmått. Det allra bästa med att anlita en professionell möbeltapetserare är garantin du kan vara säker på att du får det du betalar för.

Fler nyheter