Byggmoduler helt anpassade efter verksamhet

22 januari 2021 patrick pettersson

Att lösa lokalbrist med byggmoduler är ett smart sätt och är både ekonomiskt och hållbart. Genom att använda sig av ett svenskt företag med egen tillverkning i Sverige får man kvalitativa byggmoduler i gediget trä, som också tål att återanvändas den dag de tillfälliga lokalerna har gjort sitt. Dessutom kan du vara säker på att de följer alla bestämmelser om brandsäkerhet, tillgänglighetsanpassning, kvalitet, energi och arbetsmiljökrav. 

Det går snabbt att uppföra nya lokaler med hjälp av byggmoduler eftersom det mesta av inredningen monteras redan på fabriken, precis som fönster och dörrar. Alla moduler anpassas också efter den verksamhet som ska bedrivas i lokalerna. Är det en skola eller förskola monteras det exempelvis särskilda skåp och hängare i entrén, medan en vårdlokal får både hängare tvättställ i de flesta rum för att man säkert ska kunna ta emot besökare och patienter.

 

Be om referenser och ställ frågor

Vill du lösa din lokalbrist med hjälp av byggmoduler bör du först fundera över hur stor yta du behöver och vilka olika behov som lokalerna måste uppfylla. Hur många rum behöver du och ska det finnas någon särskild inredning? 

 

 

Då både pris och kvalitet kan variera mellan olika företag som erbjuder modulbyggen bör du begära in ett kostnadsförslag från ett par olika aktörer. Men det kan även vara bra att be om referenser och åka och titta på olika referensobjekt och ställa frågor. Är de nöjda med sina lokaler och har samarbetet med företaget som har byggt och hyrt ut byggmodulerna fungerat bra?

Det är bra om det företag som du väljer att anlita och hyra byggmoduler av erbjuder en helhetslösning. Då ansvarar de för allting och du skriver bara kontrakt med ett företag. Då slipper du förseningar och olika företag som skyller på varandra. Vilket ofta blir fallet då det är flera aktörer inblandade.

Fler nyheter