Däckdjup och kontroll

18 maj 2020 jonas olsson

Däcken är det viktigaste på en bil, eftersom det storleksmässigt är ungefär en handflata på varje däck som är i kontakt med underlaget. Ändå är däcken något som det ofta slarvas med. Gör man det till en vana att det är lika viktigt att kontrollera däckdjup som att tanka, så vinner man trygghet och riskerar dessutom inte de dryga böter som delas ut om man blir stoppad med för grunt däckdjup. Är man osäker så kan man få hjälp på en däckverkstad att kontrollera däckdjupet, och för att byta däck om det behövs.

 

Funktion och skönhet

Däcken är inte enbart oerhört viktiga för bilens funktion utan också en detalj som man kan nyttja som skönhetsförhöjare. Att fälgarna gör stor skillnad på en bil är väl känt, och det finns fälgar för priser som en årslön. Om man har råd och viljan att satsa det på sin bil. Däckbyte i Ramnäs, som hos exempelvis https://www.emilsdackverkstad.se/, kan hjälpa till om däcken behöver bytas ut eller för att man vill byta ut sina fälgar. Många har också olika fälgar på sina sommardäck respektive vinterdäck. Inte bara för att ha däcken monterade utan för att man vill byta stil mellan sommar och vinter.

 

 

Hjälp eller själv

Det går att byta däck själv om man vill och känner att man kan. Men om man tidigare har bytt hos en däckverkstad så kan det kännas tungt och svårt. Däckverkstaden använder tryckluft för att byta däcken, vilket innebär att muttrarna sitter stenhårt och är mycket svåra att få loss med handkraft. Har man däremot tryckluft själv hemma, så kan man kanske göra det själv på ett enkelt sätt. Fördelen, eller nackdelen beroende på hur man ser det, kan vara när släkt, vänner och grannar upptäcker det. Däckbyte med fika, kan bli en kär helgsysselsättning som man kanske kan få uppleva framöver.

Fler nyheter