De olika typerna av fillers som finns tillgängliga i Stockholm

06 september 2022 Helen Johansson

editorial

En populär behandling

Om du har funderat på att få fillers är du inte ensam. Injicerbara fillers har blivit alltmer populära under de senaste åren, och det är av goda skäl. De erbjuder ett sätt att uppnå ett ungdomligare utseende utan kirurgi eller andra invasiva ingrepp. Men med så många olika typer av fillers tillgängliga kan det vara svårt att veta var man ska börja. Det här blogginlägget kommer att ge dig en kort översikt över de olika typerna av fillers som finns tillgängliga i Stockholm så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken som är rätt för dig.

image

Olika slags av fillers

Hyaluronsyra är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Den hjälper till att hålla huden återfuktad och fyllig genom att attrahera och behålla fukt. Dessutom stimulerar hyaluronsyra produktionen av kollagen, som är hudens viktigaste strukturprotein. På grund av dessa egenskaper är hyaluronsyrafyllare några av de mest populära typerna av injicerbara fillers på marknaden idag. Vanliga varumärken är bland annat Juvederm och Restylane.

Kollagen, när vi åldras producerar våra kroppar mindre och mindre kollagen. Kollagenet är ansvarigt för att ge huden dess elasticitet och fasthet, så när vi förlorar det börjar huden slappna av och få rynkor. Kollageninjektioner kan hjälpa till att vända dessa ålderstecken genom att fylla på det kollagen som har gått förlorat med tiden. Eftersom kollagen är ett protein som härstammar från djur kan det dock ibland orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer. Därför är det viktigt att du rådgör med din läkare i förväg för att se om kollageninjektioner är rätt för dig

Fetttransplantation är en typ av fillers  som använder dina egna fettceller för att ge volym åt områden i ansiktet som har förlorat fett på grund av viktnedgång eller åldrande. Fetttransplantation anses i allmänhet vara ett mer permanent alternativ än andra typer av dermal fillers eftersom när fettcellerna väl injicerats i det önskade området kommer de att stanna där permanent. Fetttransplantation är dock ett mer invasivt förfarande än andra typer av injicerbara fillers och kräver vanligtvis allmän anestesi

Det finns många olika typer av injicerbara fillers i Stockholm på marknaden idag, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Det är viktigt att rådgöra med din läkare för att ta reda på vilken typ av fillers som är rätt för dig utifrån dina specifika mål och behov. Injicerbara fillers kan hjälpa dig att uppnå ett ungdomligare utseende utan kirurgi eller andra invasiva ingrepp, så om du överväger dem, tveka inte att prata med din läkare om dina alternativ! Tack för att du läste!

Fler nyheter