Fysioterapi – när våra kroppar börja säga ifrån

03 mars 2022 Mikael Barani

editorial

Låt oss vara ärliga: det är lätt att man tappade kollen på sin fysik under de gånga två åren. Eller så kanske man tillhör den skara som verkligen fokuserade på hälsoaspekten på sitt liv.
Rent statistiskt sett verkar det dock som att många av oss degenererade en aning under de år som nyligen passerade.

Att hålla igång

Det var liksom lätt att ligga på sofflocket lite extra när man arbetade hemifrån, istället för att svinga loss med kettlebellen när man väl tog paus från hemmakontoret.
De goda nyheterna är dock att det alltid är läge att ta tag i den fysiska biten igen. Man kan alltid börja med en enkel promenad och sedan bygga på därifrån. Promenader är skonsamma och något som alla klarar av att göra, gärna en kvart två gånger om dagen om man inte har vanan inne.

fysioterapeut

För det är alltid effektivare att göra något ofta och under kortare tid än att ta i allt man har en gång i veckan. Upprepning bygger nämligen upp vanan att fortsätta göra något. Testa själv så får du se.
För saken är den att våra kroppar är gjorda för att röra på sig – på rätt sätt. Att gå är steg ett, bokstavligen, i vår väg till ett hälsosamt liv. 

För våra kroppar ska hänga med oss livet ut. Det gäller därför att se efter dem så att de får både den rörelse och den näring som den kräver.
Annars minskar inte bara hälsan, utan skaderisken ökar också. Som tur är så kan man få hjälpa av fysioterapi på http://www.slottspraktiken.se/ om vi har skadat oss eller lagt till oss med destruktiva rörelsemönster under en längre tid.

För särskilt med åldern är det förvånansvärt lätt att skada sig själv och råka ut för olyckor när man minst anar det. För med tiden försvinner spänsten – även om man gör sitt bästa för att hålla igång.
Börja därför att röra på dig redan idag, ett steg i taget.

Fler nyheter