Herman Millers kontorsstolar

30 april 2019 jonas olsson
Herman Millers kontorsstolar

Vi sitter i snitt 7-8 timmar om dagen och för de som jobbar på till exempel ett kontor så blir det säkert många fler timmar än så. Efter att flera studier på senare år har kommit fram till att sittande kan orsaka flera hälsoproblem så är detta ett mycket aktuellt ämne. Rekommendationen är att man ska varva mellan att sitta och stå om man har ett typiskt kontorsjobb, men bara för den sakens skull ska man inte bortse från kvaliteten på den stol man använder på arbetsplatsen.

Viktiga egenskaper

En bra kontorsstol ska erbjuda en lång rad stöd för kroppen och möjligheter till individuella inställningar. Det är lätt att prislappen springer iväg ordentligt om man vill se till att alla olika tänkbara ergonomiska och estetiska krav ska uppfyllas. Ska man dessutom ha en stol som håller ett längre tag så pratar vi stora summor pengar. Som exempel kan tas en Herman Miller kontorstol vars ena modell finns som utställningsobjekt på Museum of Modern Arts i New York. En sådan kan kosta upp till 12 000 kronor. Det är så klart kontorsstolens Rolls-Royce och det är väl inget som vanliga kontorsslavar kan förvänta sig?

Refurbishment – att ge saker ett nytt liv

Refurbishment är ett uttryck som inom kort kommer att bli vanligare i det svenska språket. Kort sammanfattat kan det översättas till renovering och i dagens anda av miljötänk och hållbarhet är det ett fenomen som kommer bli stort. Det finns ett antal företag som börjat specialisera sig på just detta – att renovera använda föremål till nästan nytt och sälja igen. När det gäller Herman Miller-stolar så finns det ett företag som specialiserar sig på bland annat just dessa: valueshop.se. Här kan du få en stol som är så gott som ny till halva priset. Är du villig att acceptera mindre skönhetsfel så finns ännu billigare alternativ. Varför slänga ut mer pengar på något nytt när du kan göra både ekonomin och miljön en tjänst?

Fler nyheter