Hjälpande tejp

Hjälpande tejp

Hjälpande tejp

När det kommer till tejp så tänker kanske de flesta på till exempel silvertejp, eltejp eller packtejp. Sådant man använder på saker i hemmet eller på jobbet, men det finns tejp som är väldigt bra att ha på kroppen för att lindra eller rentav förebygga skador.

Kinesiologitejp är ett mycket bra sätt att stötta ömma leder och muskler i både knä, nacke, anklar samt flera andra kroppsområden, där det kan behövas. Kinesiologitejp kan hjälpa vid träning, idrott eller annan fysisk aktivitet. De finns även i flera olika färger så du kan matcha din outfit eller ha din favoritfärg. Tejpen kommer också i bredare eller smalare modeller. De är vattenfasta, så varken svett eller vatten kan stå i vägen för dess användning. Du kan låta en och samma tejpbit sitta kvar i flera dagar utan att det ger allergiska rektioner på huden. Tejpen finns tillgängliga som enskilda pre-cuts eller pre-cuts i rullar.

 

Om man har en stukad led eller någon annan form av ledsmärtor kan sporttejp vara bra. Att tejpa lederna med sporttejp är en utmärkt lösning vid idrott, rehabilitering eller annan fysisk aktivitet som kräver extra stöd. Till skillnad från den elastiska kinesologitejpen används sporttejp främst till stukade fotleder, knäleder och fingrar eftersom den fixerar den skadade leden och ger den avlastning. Tejpen är väldigt tät i vävningen, så den skyddar kroppen från att förvärra skadan.

Vid muskelsmärtor eller huvudvärk kan Crosstejp hjälpa till att lindra vara. Crosstejp – även kallad spiraltejp – kommer från Japan och är en behandlingsform som påminner om akupunktur och kan bland annat användas till behandling av huvudvärk, spända muskler, stress i vävnad och ömma leder. Dessa tejper är vattenavvisande, självhäftande och  kan bidra till att göra din vardag eller träning lättare och bättre. Crosstejpen fästs direkt på problemområdet, varpå du kommer att uppleva en effektiv smärtlindring. Detta är en behandlingsmetod som används överallt inom idrottsvärlden.

Alla dessa tejper i mycket bra kvalitet, samt fler hjälpsamma produkter kan du hitta på Henza.se.