Hur man beställer frigolitskyltar för företag

18 januari 2021 william eriksson

Image är viktigt för företag av alla storlekar. Det är viktigt att synas och stå ut från mängden, så att personer i ens omgivning uppmärksammar att företaget finns. Ett av de bästa sätten att synas på är att ha välgjorda skyltar att pryda kontor, skyltfönster eller fasader med. Ett bra och billigt alternativ är frigolitskyltar, då de är lätta att hantera samt väldigt stilrena. De kan göras i alla storlekar för att se till att just ditt företag syns. 

 

Var kan du beställa frigolitskyltar?

Frigolitskyltar för företag går att beställa från företag som specialiserar sig på expomaterial och skylttillverkning. Genom att anlita ett erfaret företag för att skapa din skylt blir du garanterad hög kvalitet och ett bra pris. Här är ett exempel på ett sådant företag: https://www.scandexpo.se

Skylten skapas av en maskin som använder datorstyrda glödtrådsskärlinjer. Efter att logon eller texten skurits ut så målas den. Nästa steg är oftast att man förser skylten med en front i laserskuren akryl- eller plexiglas för att ge den en blank och slät yta. 

 

 

Vad är frigolit? 

Frigolit är en vit polystyren vilket i sig är en typ av plast. Frigolit används flitigt till allt möjligt, och du har förmodligen sett det användas som ett skyddande och stötdämpande material i förpackningar. Det används även som isolering eller som en billigare variant av stuckatur. Från början var frigolit ett varumärke, men ordet har numera rotat sig så pass mycket i allmänheten att det används som det neutrala namnet för materialet. 

Frigolit är väldigt enkelt att arbeta med och kan lätt skäras med kniv eller såg. Det går även att skära frigolit med hjälp av värmekniv eller värmetråd, då det smälter plasten. Man bör hålla frigolit borta från material som aceton och andra lösningsmedel, samt långvarigt solljus då detta kan skada materialet.

Fler nyheter