Låt inte ekonomin sätta käppar i hjulen

Låt inte ekonomin sätta käppar i hjulen

Låt inte ekonomin sätta käppar i hjulen

Stipendier och fonder kan för många vara en snårskog att navigera i. En stor djungel av fonder och formulär att gå igenom och fylla i. Och vem får söka stipendium? Vilka projekt stöttas? Hur ser kraven ut? Och vart vänder du dig med alla dina tusen frågor? Oroa dig inte, det finns hjälp att få.

 

Stipendium för alla

Sanningen är att nästan vem som helst kan söka ekonomiskt stöd och stipendie från fonder och stiftelser. Ideella föreningar, privatpersoner eller till och med kommuner. För hyra, för spännande projekt, för forskning, utbildning eller konst. Det som krävs är en välkomponerad ansökan och en fin idé med goda intentioner inom godkända ändamål.

 

 

Vad är då ett godkänt ändamål?

För att nämna några; vård och hjälp av sjuka, stöd till barn och ungdom för deras fostran, undervisning, kultur i alla dess former, miljö och miljöfrämjande verksamheter, vetenskaplig forskning, främjande av näringslivet, hembygdsvård eller djurvård. Och såklart mycket mer!

Det finns också mer att ansöka om än rena pengar. Du kan istället få rabatterade studieavgifter, fri kost & logi, resor, råd i sociala och ekonomiska frågor, kostnadsfri hälsovård eller terapi av olika slag. 

 

Hur mycket kan jag få?

Beloppet varierar beroende på ditt behov eller vad projektet kräver. Det kan vara allt från 2000 kr till 200 000 kr per fond och år. Eller ännu mer, upp till flera miljoner per år, för institutioner och organisationer med en bra verksamhet.

 

Hjälp andra att nå sina drömmar.

Är du själv inte i behov av ett stipendium eller bidrag kan du alltid hjälpa andra med deras ansökningar och drömmar. Bli donator eller volontär, hjälp till att designa affischer, sprid ordet och kunskapen om vilka stipendier och fonder som finns tillgängliga. Be ditt bibliotek, din kommun eller högskola att ta in information och hjälp med ansökningar. Alla är värdefulla, hur mycket eller lite de än kan bistå med.