Lev ett kreativt liv fram till den dagen det summeras i ett testamente

20 juli 2021 Mikael Barani

De mest komplexa relationerna som de flesta av oss har här i livet tenderar att vara med två saker: oss själva och döden.
Båda kan stundtals kännas som lika stora mysterier – svåra att greppa i sina helheter, kanske omöjliga. Det enda som är säkert är att en dag kommer vi alla att lämna detta jordeliv och våra efterlevande kommer att stå kvar, med minnen och vårt testamente.

Förstärk det positiva i ditt inre

De goda nyheterna är att vi har all tid i världen på oss fram till den dagen att vi faktiskt dör. Det är upp till oss själva att bestämma vad vi vill göra med den tiden.
Många gånger hämmar vi tyvärr oss själva genom en stark inre kritisk röst. Visst är det bra att kunna vara självkritisk, men när denna röst blir för stark blir den ett handikapp.

Ett första steg till att faktiskt kunna leva ut vår potential är därför att ändra den där kritiska rösten. Det börjar på allra fånigaste sätt: genom att högt säga sådant som är positivt. 
Ställ dig själv framför spegeln, se dig själv i ögonen och säg högt och tydligt ”Jag är fantastisk!”.
Det kan som sagt kännas fånigt, men det är bara att go with the flow och fortsätta.

Tids nog kommer du att börja se på dig själv med nya ögon.
Du kommer även att märka att du inte längre är lika hård mot dig själv. Den där inre rösten som ofta skjuter dina planer och drömmar i sank kommer sakta men säkert att bli tystare och tystare.

Visst kommer vi alltid att ha våra svackor. Genom att ha ett i grunden positivt sätt att tänka om och inom oss själva kan vi dock snabbt parera denna trista inre dialog.
Bli helt enkelt din egen hejarklack. Genom att själva tro på oss kommer även andra att göra det.

 

Fler nyheter