Mer om motoroptimering

Mer om motoroptimering

Mer om motoroptimering

Motoroptimering betyder exakt vad begreppet säger – förbättring av motorer på lastbilar och personbilar. Det är en sorts uppgradering som förbättrar motorns funktioner. Träffar du på begreppen chiptrimning eller trimchip  ska du veta att de också betyder motoroptimering. Motoroptimeringens främsta fördel är att den leder till lägre förbrukning och det i sig är något som varje bilägare strävar efter. En sänkt förbrukning leder direkt till lägre kostnader. Det intressanta med motoroptimeringen är att den sker digitalt och görs av bilexperter inom det området. Här hittar du några sådana – https://www.team1.se/Optimeringen sker genom justering av bilens, lastbilens eller traktorns motorstyrenheter. En bra uppgradering garanterar  en högre effektivitet för motorn och en bränslebesparing. Själva motoroptimeringen är skräddarsydd och anpassas till just din bil.

 

Motoroptimering och bränslebesparing

En motoroptimering gör motorn både mer effektiv och mer ekonomisk. Att sänka kostnaden för bränsle är inget man tackar nej till och det är en av motoroptimeringens främsta fördelar.

Sedan kan en väl utförd motoroptimering leda till att bilen utför vridmoment med en lägre belastning vilket gör den mer högeffektiv på samma gång som den förbrukar mindre bränsle. Så med andra ord kan du få en smidigare och skönare bil samtidigt som den även är mer ekonomisk. Känns inte så illa, eller hur?

 

Varför ska du optimera motorn?

Att optimera motorn är inget måste. Det ingår inte i bilens obligatoriska underhåll utan är en åtgärd som är frivillig och kan väljas bort ifall man inte känner för att göra det eller om man anser att man inte har råd. Å andra sidan kan det vara smart att investera i en motoroptimering. Fördelarna är att du får en bättre bil med smidigare vridmoment och dessutom en lägre bränsleförbrukning som i vissa fall kan vara så betydande som 5-10 % av din månadskostnad. Så det kan vara lönt att söka upp en bilexpert och göra en optimering.