Mörk choklad utan socker är god både som den är samt i desserter och bakverk

14 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Choklad är underbart gott precis som den är, men den kan även göra en dessert eller ett bakverk extra gott. Det är något speciellt med smaken av choklad som inte riktigt går att jämföra med något annat och en tugga kan ge både smaksensation och lyckokänslor. Nackdelen med choklad är dock att den i regel innehåller mycket socker, men som tur är så går det också att hitta choklad utan socker. 

Choklad sötad med annat än socker

Hos EASIS hittar man både choklad och chokladkrämspålägg helt utan tillsatt socker. Istället är de sötade med sötningsmedlet steviolglykosid som kommer från steviaplantan samt det kalorifria sötningsmedlet erytritol. Dessa två sötningsmedel kompletterar varandra perfekt i chokladen eftersom steviolglykosid ger den rätta sötman, medans erytritol skapar samma fyllighet som socker skulle gjort. Det gör att man kan få god choklad med en söt smak utan att den innehåller en massa extra kalorier från socker.

image

Mörk choklad kan hjälpa till att stoppa sötsuget

Vill man vara ännu nyttigare så kan man dessutom välja mörk choklad utan socker. Eftersom den mörka chokladen har ett högre kakao innehåll så är den också nyttigare jämfört med exempelvis mjölkchoklad. Till exempel så kan en bit mörk choklad till kaffet vara den perfekta avslutningen på en god middag och många gånger kan den göra så att sockersuget släpper. 

När det handlar om mörk choklad utan tillsatt socker så kan man unna sig en extra bit

Mörk choklad utan socker kan även vara väldigt god i olika bakverk och desserter, som till exempel en chocolate chip cookie eller en en fyllig chokladmousse. Genom att välja choklad utan tillsatt socker så kan man unna sig en extra bit och man behöver inte heller oroa sig lika mycket för hål i tänderna. Vill man dra ner på sockerintaget så hittar man väldigt många produkter som kan ersätta de man önskar byta ut hos Easis.se.

Fler nyheter