Plast såsom polykarbonatskivor och våtrumspanel passar bra att använda i hemmet

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Plast är ett material som kan vara väldigt användbart i hemmet. Det finns allt från skivor som kan fungera perfekt som tak på mindre byggnationer till plastskivor som kan användas i både dekorativt och funktionellt syfte i badrummet eller köket. Polykarbonatskivor kan till exempel användas både till tak (i form av lättmonterade och isolerande kanalplasttak) och som golvskydd under kontorsstolar (kontorsstolsunderlägg i polykarbonat tål mycket och ligger stabilt på golvet). Men det som kanske gör den största skillnaden designmässigt är våtrumspaneler.

Motståndskraftiga skivor i plast

Våtrumspaneler kan med fördel användas för att skydda väggar i badrum och i kök, men de kan även installeras i vardagsrum, sovrum och entréer för att förgylla väggarna där. En våtrumspanel är kalk- och vattenavvisande samt lätt att hålla ren och att rengöra. De tål ånga och höga temperaturer (ända upp till 80 grader) vilket gör att de passar perfekt i badrum eller som stänkskydd bakom spisen. Tack vare deras UV-beständighet kan de även användas utomhus om behovet finns. Sist men inte minst så är de lätta att hantera och montera. 

Vad består våtrumspanel av?

Hos e-plast.se hittar man Easywall våtrumspaneler vilka är mycket robusta eftersom de är gjorda enligt en ny högteknologisk sandwichmetod. Det betyder att panelen är tillverkad genom att kombinera kvalitetsmaterial i tre skikt till ett superstarkt material. Sandwichen består av en hård kärna i kvalitetsplast som appliceras på en mycket motståndskraftig aluminiumskiva på vilken designen eller färgen trycks. Det sista skiktet består av UV-beständig lack som förhindrar att designen bleks och gör samtidigt panelen motståndskraftig mot repor. 

Välj det som passar bäst

Easywall panelerna kommer i flera färger och det finns även de som har tryckta motiv på sig. Hos e-plast.se kan man till exempel hitta våtrumspaneler som har motiv av marmor (något som länge varit väldigt populärt), betong (för den som vill ha en industriell look) och trä (för den som vill ha en varm och naturlig vägg). Det finns helt enkelt något för de allra flesta smaker.

Fler nyheter