Se vilken värmepump som passar bäst

31 maj 2021 jonas olsson

Vad är egentligen en värmepump? Det är faktiskt så enkelt som det låter. En pump som pumpar värme, till skillnad mot de pumpar som pumpar luft, vatten eller andra gaser eller vätskor. Men under rubriken värmepumpar går det att hitta en mängd olika varianter som fungerar på olika sätt och som har olika energikällor som värmen utvinns ur. Med en sökning på: värmepumpistockholm.nu kan du hitta ett flertal olika förslag på pumpar att välja bland.

Sidan https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/ är ett exempel på sidor där du kan läsa om värmepumpar som utvinner värme ur berget, marken och luften. Det blir värme som sedan kan ledas in i ditt hem för uppvärmning av din inomhusluft eller ditt vatten, eller båda. För använder du dig av ett vattenburet värmesystem i dina radiatorer eller golvvärme, så är det samma uppvärmningssätt som används till ditt varmvatten i kranen i köket och duschen.

 

Hur du väljer rätt

Nu är det inte omöjligt att det snurrar rätt bra i ditt huvud gällande vilken värmepump som du ska välja. Och eftersom många människor tyvärr måste välja värmesystem efter storleken på deras plånbok, så kan du börja i den ände som avgör hur mycket du kan betala. Har du en större summa att lägga på systemet så kan du få ett system som blir billigare i månaden. Men lägger du en mindre summa i installation så kommer din månadskostnad bli dyrare.

Det sker eftersom den billigaste driften kommer från naturliga källor som solenergi och bergvärme. Men de är också de dyraste att installera. Däremot är exempelvis en luftluftvärmepump relativt billig att installera och ger dig värme som kommer dra ner på dina dyra uppvärmningskostnader rejält. Därför sätter många in den typen av pump som ett komplement till andra, redan befintliga system som oljepannor eller direktverkande el. 

Gör lite research för att komma fram till det system som passar din situation.

Fler nyheter