Vem bär blaffigaste jultröjan?

11 maj 2019 Mikael Barani
Vem bär blaffigaste jultröjan?

Visst är de lite fascinerade, de där jultröjorna som verkar dyka upp allt oftare på sammankomsterna i slutet av december. Det är något med deras design som liksom både avskräcker, men ändå bidrar till stämningen där kring juletid. Vem gillar inte tomten, snögubbar, renar och flingor av snö liksom?
Speciellt när de är överdimensionera så att de tar upp bättre delen av bålen på våra nära och kära.

Enligt de som vet så föddes trenden med jultröjor på 80-talet. Bill Cosby må på senare år ha hamnat i mediernas rampljus av andra anledningar, men för tre decennier sedan var han med och banade vägen för jultröjans framfart. Detta enligt en artikel i tidningen Time. Artikeln nämner även Chevy Chase karaktär Clark Griswold, som bär en jultröja i klassikern ”Ett päron till farsa firar jul” – eller ”National Lampoon’s Christmas Vacation” som den heter på engelska.

Även om det är först på senare år som trenden har slagit rot här uppe i Norden, så har den såklart blomstrat länge på andra sidan Atlanten.
Bland annat anordnas varje år en stor fest i Vancouver där den gällande klädkoden påbjuder att man ska ha på sig den juligaste, blaffigaste och fulaste jultröjan som man kan hitta. Att denna fest för jultröjan är populär vittnar faktumet att den förra året arrangerades för 17 året i rad om. Folk kan helt enkelt inte få nog av julen och sina blaffiga plagg.

På Jul-troja.se så hittar jultröjor för hela familjen, med en unik design signerad en dansk kvartett killar. Eftersom det gäller att börja tidigt med nya traditioner så finns det så klart även speciella tröjor i storlekar för barn: https://jul-troja.se/collections/julesweaters-born
Här kan du välja mellan tre olika designer på barntröjan: ”Den ultimata jultröjan”, ”Den stiliga jultröjan” samt ”Den folkkära jultröjan”.
Naturligtvis finns dessa tröjor i vuxna modeller, så att hela familjen kan matcha.

 

Fler nyheter