Vem hjälper dig med låsöppning?

24 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Du ska känna dig trygg hemma i din bostad. Det är hela poängen med att ha ett hem. Att veta att du kan låsa om dig och att ingen kommer in utan ditt godkännande. Dels är det en trygghet när du inte är hemma. Med ett bra lås skyddar du din bostad från inbrott. Det är dock rätt skönt även när du faktiskt befinner dig i bostaden. Då slipper du bli överraskad av att någon stormar in när du sitter på toaletten, även om det bara är svärmor som kommer över med kanelbullar.

Nyckelordet här är alltså “lås”. Det är förvisso en början med en dörr som går att stänga, men ska du känna dig riktigt trygg och säker så är ett lås ett måste. Samtidigt som du förstås också är restriktiv med vem du delar din nyckel med. Det är ingen poäng att ha ett lås om du ändå ska trycka upp nycklar och dela ut till hela världen. Bra att veta dock är att du kan ringa en låssmed om du behöver låsöppning.

 

lås

Trygga lås

Så ett lås är alltså väldigt bra att ha. Och en nyckel till låset. Ett tips är att låta din nyckel sitta fast i nyckelhålet på insidan av dörren när du är hemma. Om det är ett sådant typ av lås vill säga. I så fall undanröjer du risken att någon kikar på dig genom nyckelhålet. Du har kanske också lärt dig från “Mysteriet på Greveholm” att spöken kan ta sig igenom dörrar just via nyckelhålet

Med andra ord är det bäst att hålla den försluten så att du inte släpper in några gastar. Eller tillåter någon att tjuvkika på dig. För det låter inte så tryggt. Och som det redan fastslogs i textens inledning är det just det som ett lås handlar om. Trygghet. Det är inte värt att kompromissa med. 

Fler nyheter