www.mastercubestore.se har allt för den klurige!

06 februari 2021 jonas olsson

I dagens samhälle är fler och fler skärmberoende. Det ska gärna vara små korta snabba klipp från exempelvis Tik Tok för att ge hjärnan belöningar som den vill ha. Det är i längden inte så bra och kreativiteten sjunker. 

Kreativitet kan uttryckas och övas upp på många olika sätt. De flesta tänker att man är kreativ när man målar och skapar, men det finns så många fler uttryckssätt! Man kan vara kreativ när man programmerar kod, eller planterar blommor. Vad som är kreativt är upp till var och en att bestämma.

 

Muskelminnet hjälper till

I grund och botten styrs kreativiteten oftast av vad händerna gör. Att använda händerna gör att man även övar upp kroppens muskelminne. Ett bra sätt att öva upp kreativitet och muskelminne kan vara att använda en Rubiks kub. Det finns många olika varianter på Rubiks kub. Allt ifrån den enklaste lilla 2×2 kuben till avancerade kuber som kan ta flera timmar i anspråk att lösa.  

Känner man sig sugen på en kub kan man surfa in på www.mastercubestore.se och spana in sortimentet. Där finns allt en kubintresserad person kan önska och lite till! Allt från kuber till smörjmedel, tidtagarur och väskor för kuberna.

 

 

Att lösa Rubiks kub är inte svårt

När man först får en kub i handen som någon snurrat med kan det kännas hopplöst att få rätt på den igen. Då är ett tips att googla. Det finns både sidor på nätet och Youtube-filmer som kan hjälpa till att ge tips på lösningar. 

Det gäller att öva, öva och åter öva för att lära sig lösa kuberna. Har man kommit så långt kanske man vill ha större utmaningar. Antingen köper man en ännu svårare kub eller så letar man upp tävlingar. Det finns allt från Skol-SM till världsmästerskap som man kan anmäla sig till.

Fler nyheter