Beröring som läker och öppnar upp låsta dörrar

25 mars 2021 Mikael Barani

Finns det något bortom detta liv? De tvistar de lärde om.

Kanske får vi någon sorts hänvisning av alla dokumentärer om barn som minns sina föregående liv, med en otrolig detalj. De återbesöker ställer och identifierar platser och människor som de egentligen omöjligen skulle kunna känna till.
Vem vet var sanningen ligger. En dag kommer vi dock alla få reda på hur det står till med den saken, när vi vandrar vidare från detta jordeliv.

Att öppna låsta möjligheter

När den dagen kommer, det vet vi inte. Tills dess gäller det att göra det mesta och det bästa av den tid som vi har fått här på jorden. Att hitta balansen mellan att njuta av tillvaron och att anstränga sig för att sträva efter något, ett högre mål, verkar vara hemligheten till välmående.

För det är lättare än någonsin att ha det bekvämt och bara softa sig fram genom livet. Samtidigt verkar det inte göra oss lyckliga, snarare tvärtom. Psykisk ohälsa är på uppgång, speciellt bland unga.

Kanske är det på grund av att allt är så tillgängliga samtidigt som vi har blivit mer avskiljda från våra evolutionära rötter. Människan är ett socialt djur som frodas i ett sammanhang där man har mening och en plats. Idag är vi isolerade och känner knappt till namnet på våra grannar.

Det finns många sätt att råda bot på den där isoleringen. Förutom för att vårda sin umgängeskrets kan man även bekanta sig med sig själv med hjälp av till exempel meditation och massage på https://www.tantramassage.se/. Vi bär nämligen alla på emotionella lås som håller oss avskiljda från vår omvärld.

Genom att hitta nycklarna till dessa dörrar som en gång stängdes kan vi släppa loss energin inom oss själva och höja vår egen, och andras, livskvalitet.

Frågan är: Vågar du ta steget till att lära känna dig själv?

Fler nyheter