Bo på hotel i Gävle

23 juni 2022 Jenny Olsson

editorial

Att bo på hotell kan både kännas bekvämt och lite lyxigt. För många är det ett sätt att verkligen koppla av, att lämna hemmet och vardagen och komma bort och bara vara. Även om det är en natt eller två kan det göra mycket att få en liten paus i vardagen och allt som behöver göras. I Sverige finns många stora och små städer att besöka. En liten och mysig stad är Gävle, som ligger endast drygt en timme med snabbtåg från Stockholm.

Trots att Gävle är en stad av det lite mindre slaget så har de ett stort utbud. Här finns mycket butiker, restauranger och även krogar. Gävle är också en väldigt naturskön stad, runt om city är det lummigt och grönt sommartid. Mitt inne i stan rinner Gavleån och intill den ligger en vacker park där man kan slå sig ner för en mysig sommarpicknick. 

 

Hotell

Övernatta i Gävle 

Om du letar hotel i Gävle kan du ta en titt på Hotel Aveny, som är ett litet familjeägt Bed and Brreakfast. Hit kommer såväl barnfamiljer som arbetare för att bo under kortare och längre perioder. Härifrån tar det endast 12 minuter att promenera in till Gävle station, vilket gör det till ett väldigt centralt hotell. Hotellet har ägts av samma familj i över två decennium och här råder en familjär och trevlig atmosfär!

Att bo centralt när man är i en stad över en weekend eller en natt mitt i veckan, brukar vara härligt om man vill nyttja det som finns mitt i city. Då kan man enkelt ta sig ut när man ska göra något, liksom att det är enkelt att ta sig till hotellet om man varit ute och ätit en kväll och inte vill ringa taxi. Om du inte varit i Gävle, gör ett besök och se vad staden har att erbjuda! 

Fler nyheter