En säker trädgård är en rofylld trädgård

02 september 2019 Mikael Barani
En säker trädgård är en rofylld trädgård

En titt ut i trädgården och man inser att sommaren håller på att ta slut. Trädkronorna står inte på något sätt i brand än, men det syns att löven börjar röra sig från grönt till någon form av gröngult. 
Visst är det en del att hålla efter när man har fruktträd och annat, men det är det värt när de väl står i blom. Träden ger inte bara frukt och bär, utan blir också till en hel värld att utforska för barn – stora som små.

Man minns ju själv hur det var när man var liten och klättrade runt bland grenarna. Det fanns alltid någon speciell plats i varje träd som var den bästa. En plats där man gärna hängde och filosoferade lite.
Eller så kanske det var en plats som fick agera huvudkvarter i leken där alla var spioner, eller kanske var en liten grenstump styrspaken i en cockpit.

Med detta i åtanke måste man självklart hålla lekplatsen, förlåt, trädet säkert. Ta bort sådana grenar som kanske har börjat ruttna eller på något annat sätt blivit skadade. Annars riskerar de att göra barnens lek till farlig.

En del prylar kan man åtgärda själv, men andra är det bättre att kalla in proffsen för att lösa. En arborist är definitivt något man ska ha i åtanke när det kommer till att såga ned stora träd. Annars riskerar man att göra med skada än nytta.
Tänk om en tung gren skulle landa på hustaket, eller ännu värre – på en människa.

Nej då är det bättre att anlita någon som är van vid att jobba på höga höjder med motorsåg. Bara de sista fyra orden i den mening – ”höga höjder med motorsåg” – får ju en att inse att det här inte är något som en vanlig, dödlig, ska syssla med. Nej, då är det bättre att låta företag som Rangloaxe göra sitt jobb bland trädgrenarna.

Fler nyheter