Hitta roliga och nyttiga leksaker till barnet på 10 år

09 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

När ett barn börjar bli runt 10 år så är det inte ovanligt att leksakerna får ta en allt mindre plats. Barnet blir ofta mer medveten om annat och plötsligt så kanske det inte är lika häftigt med leksakerna som tidigare var så roliga att leka med. Då kan det som förälder vara svårt att veta vad som duger eller inte, men misströsta ej för det finns fortfarande mycket som kan fånga barnets intresse förutom smartphonen och dataspel. Det gäller bara att presentera de olika alternativen som finns. 

Kreativitet och lärande kan ofta vara det som lockar mest

Många barn i 10-års åldern kan tycka om att lära sig nya saker och även vara kreativa. Genom att köpa ansiktsfärger, ett trolleriset eller målarfärger så kan barnet verkligen få utlopp för sin kreativitet. Har man ett barn som är mer inne på att lära sig ”skolsaker” hellre än att låta den konstnärliga sidan komma fram så kan man införskaffa ett experimentset eller vetenskapliga instrument såsom mikroskop och teleskop. 

Leksaker 10 år

Fysisk aktivitet är bra för hälsa och välmående 

Det är också väldigt viktigt att barnet rör på sig, något som dessvärre kan bli åsidosatt när det finns en smartphone eller dator att tillgå. Finns det dock en rolig aktivitet som barnet kan ägna sig åt så kan det bli lättare att välja bort skärmarna mot friska luften. Något som är väldigt populärt hos barn i de allra flesta åldrar, men framförallt runt 10-års åldern är sparkcyklar som de kan fara runt på och även göra trick med. 

Ett bra utbud av leksaker för barn på 10 år

Om man tror att någon av dessa saker kan vara bra till den egna 10-åringen eller om man vill ha fler förslag så kan man besöka Lekakademins webbshop. Där kan man söka på leksaker 10 år och få fram produkter samt förslag som är både roliga och nyttiga för barn. Förhoppningsvis kan det dyka upp en ny favorit som kan vara utvecklande och rolig för 10-åringen därhemma.

Fler nyheter