Innertak som heter duga

18 april 2022 jonas olsson

editorial

Man kan undra varför i hela friden man skulle behöva ett innertak. Faktum är att det kan finnas fler än en anledning. Med ett innertak kan man bland annat justera akustiken i ett rum. Det används flitigt i studior till exempel. När man spelar in musik behövs en viss akustik. 

Innertak kan hjälpa till att justera ljudnivån. Det dämpar ljudet så det blir mindre eko. Mindre skrap och mjukare klang. Det gör inspelningarna så mycket enklare. Det blir mer rätt med en gång. Kanske bidrar det till att det blir mindre omtagningar när det gäller själva ljudets klang.

Sänk takets nivå med hjälp av ett innertak

Att sänka taket med hjälp av ett innertak kan vara ett sätt att komma bort från spruckna och ojämna tak. Det är helt enkelt mycket lättare att bara sätta in ett undertak och dölja skavankerna än att åtgärda dem. Har taket defekter på grund av allvarliga fel ska det åtgärdas först. 

Det finns flera sätt att sänka sitt tak. En vanligt förekommande metod är att man använder sig av stålreglar. På dessa fäster man sedan gipsskivor. Innan arbetet påbörjas måste man bestämma hur mycket taket ska sänkas. 

 

Innertak

 

Interiör och innertak

När man sätter in ett innertak kan det blir ett material som man kan måla på. Det gör att man själv kan sätta sin egen prägel på boendet. Kanske är det läge att klistra dit en falsk stuckatur och förvandla taket så det blir lite glamoröst och gammaldags. 

Det är alltså fritt fram för att vara kreativ när man har satt in ett innertak. Är man riktigt händig kan man göra en hel takmålning när man ändå håller på. Eller varför inte be någon vän som är duktig på att måla att göra en? Kanske är det läge att bjuda in en konstnär för uppgiften. 

Fler nyheter