Klockreparationer – helt rätt i tiden

06 augusti 2020 Jenny Olsson

Vi lever i ett konsumtionssamhälle. Vi köper och slänger och det har också påverkat vår miljö. Men på senare år  har skapat en insikt hos många människor, vilket har gjort att trenden att spara och bevara har trätt i kraft i all större utsträckning. Att spara och kunna restaurera gamla ting kan också ha ett stort affektionsvärde. Därför är det också viktigt att gynna alla hantverksyrken som kräver kunskap. Så att kunskaperna kan bevaras och föras vidare i generationer.

Att kunna restaurera till exempel en gammal armbandsklocka eller ett fickur som man ärvt eller kanske fyndat på en auktion brukar kännas roligt. Gamla saker är ofta tillverkade på helt annat sätt än nya och är många gånger också mycket hållbarare. 

Mattssons Urservice är en urmakare som har funnits i flera decennier och startades upp i Karlstad 1986. Verkstaden har anor sedan början av 1900-talet och har sedan dess både bytt verksamhetsort och namn men att ett företag har så gamla anor är häftigt och det är mycket värt att det bevaras.

På Mattssons Urservice besitter de stor kunskap av klockreparation och kan hjälpa kunderna med service av många olika slags urverk. Urmakaren Anders Mattsson är utbildad urmakare som besitter en lång och bred erfarenhet. Ska man till exempel lämna bort ett arvegods eller något som man hittat på loppis eller auktion men som man tycker mycket om, känns det viktigt att lämna bort det till någon som har rätt slags erfarenhet.

Hos denna urmakare kan man få hjälp med att laga såväl fickur, armbandsur, stora golvur samt vägg- och bordsur. Här är inget uppdrag för svårt eller krångligt utan med Anders breda kunskap så brukar han kunna lösa det allra mesta.

Att lämna bort en klocka som inte fungerar som den ska men om betyder mycket för något är också en fin present eller julklapp att ge bort, som brukar uppskattas mycket! 

Fler nyheter