När man behöver hjälp av en personlig assistent

18 maj 2019 jonas olsson
När man behöver hjälp av en personlig assistent

Hur hittar man en bra personlig assistent? Det finns många duktiga tjejer och killar att välja bland, men hur hittar man rätt? Det är en bra fråga som inte alltid har ett enkelt svar. Det gäller ju att hitta någon som dels klickar, har lite samma åsikter och intressen. Någon som tar brukarens behov och intressen på största allvar och framför allt någon som brukaren känner sig trygg med och kan bygga ett förtroende till. Var börjar man leta efter en perfekt personlig assistent? Det är ju lite som att försöka hitta det perfekta paret skor.

 

Hitta rätt uppdragsgivare

Det finns gott om olika företag inom personlig assistans. Det går att googla på olika företag och läsa om dem, men det är inte alltid så lätt det heller. Ska man gå på magkänslan eller höra sig för? Det ska ju vara ett företag som har en bred kompetens inte bara hos individen utan på företaget i stort. Oftast så behövs det ju fler än en assistent till en brukare. Det är därför viktigt att det finns flera personer inom assistansföretaget som har rätt kompetens och personlighet för just det uppdrag som de får.

Ledord – Trygghet och livskvalitet

Det man ska leta efter är ett företag som fokuserar på trygghet och livskvalitet för sina brukare. Det kan kännas som lätt slitna ord som alla slänger sig med, men det är vad som borde vara kärnvärdena hos alla företag som jobbar inom personlig assistans. Dessutom är det viktigt att det företag man väljer är med och stöttar under hela den process som det faktiskt är att hitta ett team med dedikerade assistenter. Ett av företagen som erbjuder denna stöttning under processen och som dessutom verkligen lever upp till och månar om kärnvärdena är Adena Personlig Assistans. Det ska finnas en trygghet och en förståelse från första kontakt!

Fler nyheter