Utebliven billackering i Staffanstorp skapar orosmoln

24 juni 2021 william eriksson

Det finns de som påstår att det är insidan som räknas. Att den som bara tittar på det yttre skalet tillhör en ytlig kategori av människor som inte förmår att se bortom det som visas för blotta ögat. Det kanske finns en poäng i det när det gäller människor. Men den som resonerar så är i så fall inte det minsta intresserad av bilar. Inte för att innanmätet inte spelar roll, till exempel motorn och inte minst dina lädersäten, men lacken på bilen är kanske allra viktigast. 

För vilket intryck ger egentligen en bil full av repor i lacken? Den ger intrycket av en bil som inte tas om hand. En bil vars ägare inte bryr sig ett jota om hur bilen ser ut eller vad den utsätts för. Att se en bil med uselt skött lackering är lite som att se ett smutsigt barn i trasiga kläder halta omkring på skolgården. Det skickar signaler som är fel och skapar oro. Hade man kunnat orosanmäla en bil till socialtjänsten hade du definitivt gjort det.

 

Tvingas boka en tid

Dock kanske en orosanmälan för dåligt skött lack borde gå till kommunernas verkstad istället för socialtjänsten. De har tillräckligt mycket att göra ändå. Så när en repig bil kör förbi i ditt bostadsområde i Staffanstorp borde du kunna registrera nummerplåten och göra en anmälan till en verkstad i byn. Då skulle ägarna tvingas gå på ett möte med verkstad och boka in en tid för billackering i Staffanstorp. 

Därefter skulle mekaniker och andra verkstadsarbetare följa upp och se till så att bilens lack sköts även i fortsättningen. Det går inte att bara släppa iväg en bil så där och lita på att ägarna, som en gång misskött bilen, tar sitt ansvar. Inte än. Men precis som hos socialtjänsten så finns det väl inte resurser för de stackars bilarna heller.

Fler nyheter