Vad gör VVS-konsulter?

12 september 2021 Lily Hansen

Vi kan börja med att reda ut förkortningen VVS och vad den står för samt vad den innefattar. VVS står för ventilation, värme och sanitet. Det här är områden som en VVS-konsult, eller VVS-montör, arbetar med under sina arbetsdagar. Det är ett brett område som innefattar flera olika saker. 

Kanske är ordet rörmokare närmare till hands när du tänker på någon som arbetar med just detta. Det hette rörmokare förr, en del säger det fortfarande. Men den faktiska benämningen på dessa är nu för tiden istället VVS montör eller VVS konsulter

Behöver du få hjälp med något kring din ventilation hemma eller har du problem med rören i huset? Då kan du ta hjälp av en VVS-konsult. 

Innan man får tillåtelse att arbeta fullt ut som VVS-konsult behöver man genomgå en gedigen utbildning och även ofta en tid som lärling. Det krävs erfarenhet och stor kunskap för att arbeta inom detta område. 

 

 

Ett varierande arbete att jobba som VVS-konsult

Att försöka ge sig på att utföra de arbeten som en VVS-konsult gör på egen hand som lekman, är aldrig någon särskilt bra idé. Man behöver ha kunskap om hur saker och ting ska göras och gå till. Det kan lätt hända olyckor eller att saker och ting blir fel om man försöker ge sig på det själv.

Vill man då arbeta inom VVS kan man vara helt säker på att det alltid kommer att finnas gott om jobb. Det är ett eftertraktat yrke och det behövs alltid bra folk inom VVS-arbeten.

Det är stor variation i arbetet som VVS-konsult. Ingen dag är egentligen lik den andra och man får träffa många olika människor varje dag. Alla arbeten är också olika. Ena dagen är det stopp i någons toalett och den andra behöver någon hjälp med sin ventilation eller värme i huset.

Fler nyheter