Kuvert

För att hålla kontakten med nära och kära, kunder eller myndigheter krävs det att du har papper, penna, sudd, frimärken och just det ett kuvert. Det är enkelt att ha med sig ett kuvert i väskan och posta det när du har tid, samtidigt som du kan bära på flera stycken utan att det blir speciellt tungt. Det är ett smidigt och fram för allt lätt sätt att få kontakt med dem du vill något. Istället för att ringa och chatta kan det vara trevligt med lite vanlig, hederlig, korrespondens. Och finns det någon bättre känsla än den när det ligger ett par kuvert och väntar på en där hemma? Nåja, om det inte är räkningar…

För bara ett par decennier sedan använde man kuvert och brev flitigt som ett sätt att hålla kontakten. Man skickade in kontaktannonser för att söka vänner eller kanske en kärlek och var på så vis beroende av kuvert på ett helt annat sätt än vi är i dag. Folk hade brevvänner i andra länder och köpte kuvert på löpande band. Det brevväxlades, kontakter utbyttes och kuvert for fram och tillbaka mellan världsdelarna. I dag har vi datingsajter på nätet och vi har också sajter för att komma kontakt med nya vänner, både i Sverige och världen. Vi använder inte kuvert på samma sätt som vi gjorde förr, men det behöver inte vara någonting negativt, snarare tvärtom. I dag används kuvert för att skicka räkningar, informationsbrev och kallelser, men mer sällan för att skicka personliga brev. Och det är väl tur att vi har förnyat oss lite och uppfunnit datorer.

Du hittar kuvert hos kiosker, på nätet eller på stora varuhus. Det är alltid bra att ha kuvert hemma, för även om det mejlas mer och mer, finns det kontakt med myndigheter och företag som fortfarande sker via brev. Att som företag köpa upp sig på ett större lager med kuvert är en smart och billig lösning och även för privatpersoner kan det vara så. Kuvert är bra att ha i byrålådan eller på kontoret, eftersom man vet aldrig när dom behövs. Kanske kommer det ett brev som du behöver svara på just i dag eller en inbjudan du måste tacka ja till inom kort. Genom att ha kuvert med sig är du alltid väl förberedd, för vilken situation som helst. Att korrespondera är ett trevligt sätt att hålla kontakt med dom du vill ha kontakt med.

Comments are closed.